Μια επίσκεψη στην παραλία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να περάσετε μια καλοκαιρινή μέρα!

Μπορεί να είναι δελεαστικό να πάρετε μαζί και τον σκύλο σας αλλά να γνωρίζετε ότι η παραλία δεν είναι η καλύτερη επιλογή για όλα τα σκυλιά. Για παράδειγμα, ορισμένες ράτσες όπως το Basset Hound δεν μπορούν να κολυμπήσουν. Ωστόσο, για τα περισσότερα σκυλιά, η παραλία μπορεί να προσφέρει νέες εικόνες, ήχους και μυρωδιές καθώς και ευκαιρίες για συναρπαστικά παιχνίδια.

Τι να κάνετε στην παραλία
Μπορείτε να κάνετε πολλές από τις αγαπημένες σας δραστηριότητες στην παραλία.

 • Εξερευνήστε την ακτή και αφήστε το σκυλί σας να απολαύσει τις νέες εμπειρίες, όπως το να μυρίζει φύκια, να παρακολουθεί καβούρια ή να κυνηγά γλάρους.
 • Παίξτε με μπάλα. Απλώς φροντίστε να επιλέξετε ένα ήσυχο μέρος, ώστε ο ενθουσιασμός του σκύλου σας για το παιχνίδι να μην ενοχλεί τους άλλους παραθαλάσσιους.
 • Χαλαρώστε μαζί στο νερό. Το πιτσίλισμα στα κύματα είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά ο σκύλος σας μπορεί εύκολα να υπερκουραστεί. Μείνετε λοιπόν κοντά στην ακτή και μην αφήνετε το πλευρό του σκύλου σας.
 • Κολυμπήστε με το σκυλάκι σας. Αφήστε το να πάει με τον δικό του ρυθμό και τοποθετήστε του ένα σωσίβιο για να του προσφέρετε επιπλέον αυτοπεποίθηση. Αλλά ακόμη και τα έμπειρα σκυλιά χρειάζονται συνεχή επίβλεψη για να διασφαλιστεί ότι δεν κουράζονται υπερβολικά ή κολυμπούν πολύ μακριά από την ακτή.
 • Παίξτε στην άμμο. Αυτό είναι εξαιρετικό για σκύλους που αγαπούν να σκάβουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε κάστρα από άμμο και μετά να αφήσετε τον σκύλο σας να τα καταστρέψει.

Όποιες δραστηριότητες κι αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε, να επιβλέπετε πάντα τον σκύλο σας. Είναι σημαντικό για την ασφάλεια του σκύλου σας, αλλά είναι επίσης μέρος της υπεύθυνης ιδιοκτησίας σκύλου. Μην αφήνετε το σκυλί σας να βλάπτει τη βλάστηση ή να προκαλεί ενόχληση σε άλλους ανθρώπους ή σκύλους στην παραλία.

Τι να προσέξετε στην παραλία

Η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να μάθετε τι να προσέξετε στην παραλία:

 • Ελέγξτε τους κανόνες. Δεν επιτρέπουν όλες οι παραλίες και οι χώροι το κολύμπι στα σκυλιά. Και ορισμένες τοποθεσίες τους επιτρέπουν μόνο συγκεκριμένες ημέρες ή συγκεκριμένες ώρες. Είναι επίσης σημαντικό να ακολουθείτε τους κανονισμούς του λουριού. Ο σκύλος σας μπορεί να επιτρέπεται να δεσμεύεται σε ορισμένες περιοχές, αλλά όχι σε άλλες.
 • Προσέξτε για θερμοπληξία. Δώστε στο σκύλο σας σκιά και πολλές ευκαιρίες για ξεκούραση. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στην παραλία νωρίς ή αργά την ημέρα όταν ο ήλιος δεν είναι τόσο δυνατός.
 • Εφαρμόστε αντηλιακό στον σκύλο σας. Τα σκυλιά μπορεί να υποφέρουν από ηλιακό έγκαυμα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό κατάλληλο για κατοικίδια στη μύτη, στα αυτιά του σκύλου σας και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή με αραιή γούνα.
 • Παρέχετε πολύ γλυκό νερό. Ο σκύλος σας μπορεί εύκολα να αφυδατωθεί στη ζέστη του καλοκαιριού, γι’ αυτό συχνά προσφέρετε δροσερό νερό για να πιει.
 • Αποτρέψτε τον σκύλο σας από το να φάει άμμο.
 • Μιλήστε σε έναν ναυαγοσώστη για τις συνθήκες του νερού. Καταστάσεις όπως τα μεγάλα κύματα ή τα ισχυρά ρεύματα μπορούν να κάνουν το νερό πολύ επικίνδυνο για τον σκύλο σας.
 • Αποφύγετε την καυτή άμμο. Ειδικά το μεσημέρι, η άμμος μπορεί να ζεσταθεί πολύ και μπορεί να κάψει τις πατούσες του σκύλου σας.