Η εκπαίδευση μπορεί να βοηθήσει τους αγαπημένους μας φίλους να έχουν καλή συμπεριφορά και να είναι χαρούμενοι. Αλλά ποια ηλικία είναι η καλύτερη για να ξεκινήσει η εκπαίδευση ενός σκύλου;

Η καλύτερη ηλικία για έναρξη εκπαίδευσης

Η καλύτερη ηλικία για να ξεκινήσει η εκπαίδευση ενός σκύλου, είναι κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου κοινωνικοποίησής του, που είναι συνήθως μεταξύ των τριών και δεκατεσσάρων εβδομάδων. Αυτή είναι η περίοδος που τα κουτάβια είναι πιο δεκτικά στη μάθηση και σε νέες εμπειρίες. Αυτή την περίοδο, είναι σημαντικό να εκτεθεί το κουτάβι σε πολλούς ανθρώπους, ζώα και περιβάλλοντα κατά τρόπο θετικό και ασφαλές.

Όσο σημαντικό είναι η εκπαίδευση να ξεκινήσει νωρίς, άλλο τόσο σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να δείξετε υπομονή κατά τη διαδικασία. Τα κουτάβια είναι αλήθεια πως συγκεντρώνονται δύσκολα και σίγουρα θα χρειάζονται αρκετά διαλείμματα κατά τις στιγμές της εκπαίδευσης. Είναι επίσης σημαντική η χρήση τεχνικών θετικής ενθάρρυνσης, όπως για παράδειγμα με λιχουδιές, για να παρακινείται η καλή συμπεριφορά.

Πώς θα εκπαιδευτεί το κουτάβι σας

Αν δεν είστε σίγουροι για το τι πρέπει να κάνετε με την εκπαίδευση του σκύλου σας, σίγουρα κάποιος ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει. Πολλοί εκπαιδευτές μπορούν προσφέρουν μαθήματα σχεδιασμένα για κοινωνικοποίηση και βασική εκπαίδευση στην υπακοή. Αυτά τα μαθήματα είναι μια καλή ευκαιρία να συστηθεί το κουτάβι σας σε άλλα σκυλιά και ανθρώπους μέσα σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον.

Ψάχνεις εκπαιδευτή; Στο formypet.gr μπορείς να βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις!!