Το ότι οι σπουδαίοι ζωγράφοι της ιστορίας δημιούργησαν ανεπανάληπτα και απαράμιλλης ομορφιάς έργα είναι γνωστό, αυτό που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν, είναι ότι κάποιοι από αυτούς είχαν ιδιαίτερη αγάπη στα κατοικίδιά τους.

Ο Pablo Picasso και η γάτα του

Ένας από τους πιο επιδραστικούς ζωγράφους του 20ού αιώνα, ο Pablo Picasso, είχε ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα και ιδιαίτερα στις γάτες. Μια από τις αγαπημένες του γάτες λεγόταν Minou. Η γάτα αυτή ήταν η συνεχής συντροφιά του Picasso και μάλιστα εμφανίζεται και σε κάποια από τα έργα του. Ο Picasso είπε κάποτε: “Η γάτα είναι ένα τέλειο ζώο, το πιο όμορφο απ’ όλα”. Η γάτα τον επηρέασε με πολλούς τρόπους, o ζωγράφος είπε κάποτε ότι έμαθε πολλά για τα χρώματα από το τρίχωμα της γάτας.

Η Frida Kahlo και τα ζώα της

Η ζωγράφος από το Μεξικό, γνωστή κυρίως για τα πορτρέτα του προσώπου της, είχε μεγάλη αγάπη στα ζώα. Είχε αρκετά κατοικίδια, ανάμεσά τους μια μαϊμού, παπαγάλοι, σκυλιά και ένα ελάφι με το όνομα Granizo. Η ζωγράφος συχνά συμπεριλάμβανε τα κατοικίδιά της στις ζωγραφιές της και έγιναν σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής της έκφρασης.

Η Georgia O’Keeffe και τα Τσόου-Τσόου

Η Αμερικανίδα ζωγράφος, γνωστή για τις μοντέρνες ζωγραφιές της με λουλούδια και τοπία, είχε μεγάλη αγάπη στα σκυλιά Τσόου-Τσόου. Είχε αρκετά σκυλιά αυτής της ράτσας στη διάρκεια της ζωής της και συχνά τα συμπεριλάμβανε στις ζωγραφιές της καθώς αυτά επηρέασαν ένα σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής της οπτικής.

 

Τα κατοικίδια σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις ζωές αρκετών ακόμα καλλιτεχνών. Από γάτες και σκύλους μέχρι πτηνά, τα ζώα αυτά παρείχαν έμπνευση, συντροφιά και αποτέλεσαν ακόμα και κύριο θέμα σε μερικά από τα πιο διάσημα έργα στην ιστορία.