Όπως κάθε εποχή, έτσι και ο χειμώνας έχει τη χάρη του, αλλά και χαμηλές θερμοκρασίες. Παρακάτω θα βρεις χρήσιμες συμβουλές για να προστατέψεις τον σκύλο σου την πιο κρύα εποχή του χρόνου.

Σε περίπτωση χιονιού, μετά από μια βόλτα, καθαρίστε καλά τις πατούσες του σκύλου και ελέγξτε για τυχών τραυματισμούς από πάγο, σχισμές, αιμορραγία ή περιοχές που παρατηρείται αποχρωματισμός.

Συχνές μεταβάσεις από τη ζέστη του σπιτιού στο εξωτερικό κρύο περιβάλλον, μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα του σκύλου.

Οι κρύες συνθήκες μπορεί να χειροτερεύσουν κάποιες καταστάσεις, όπως αρθρίτιδα.

Προτιμήστε μικρότερης διάρκειας βόλτες. Η αντοχή στο κρύο διαφέρει από σκύλο σε σκύλο, όπως και από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Το τρίχωμα των σκύλων δεν σημαίνει απαραίτητα “παλτό για το κρύο”. Πολύ μικρά ή πολύ μεγάλα σκυλιά σε ηλικία, τα οποία αντιμετωπίζουν επίσης και κάποιο πρόβλημα υγείας, μπορεί να δυσκολεύονται να ρυθμίσουν την θερμοκρασία του σώματός τους.

Δώστε προσοχή στο αλάτι που χρησιμοποιείται για να μην παγώνουν οι επιφάνειες δρόμων και πεζοδρομίων, καθώς συνήθως δεν είναι τόσο ασφαλές για τα κατοικίδια. Εκτός από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια κατάποση, και οι πατούσες του σκύλου σας μπορεί να ερεθιστούν αν έρθουν σε επαφή με αυτό.