Τα πτηνά επιλέγονται για κατοικίδια εδώ και δεκαετίες. Είναι συναρπαστικά πλάσματα και έχουν μοναδικές προσωπικότητες και συμπεριφορές, στοιχεία που μπορούν να τα κάνουν εξαιρετική επιλογή για κατοικίδια. Παρακάτω θα βρεις κάποιους λόγους για τους οποίους ένα πτηνό μπορεί να είναι το επόμενό σου κατοικίδιο.

1) Έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε συντήρηση

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του να έχεις ένα πτηνό για κατοικίδιο, είναι ότι έχουν λιγότερες απαιτήσεις. Σε αντίθεση με τους σκύλους και τις γάτες, τα πτηνά δεν χρειάζονται καθημερινή βόλτα ή καθάρισμα του κουτιού με την άμμο τους. Χρειάζονται σίγουρα καθαρό νερό, φαγητό, καθαρό κλουβί και συχνή αλληλεπίδραση και κοινωνικοποίηση. Τα παραπάνω, κάνουν τα πτηνά μια καλή επιλογή για ανθρώπους που δεν έχουν χρόνο ή ενέργεια για πιο απαιτητικά κατοικίδια.

2) Είναι έξυπνα και κοινωνικά

Τα πτηνά είναι πολύ έξυπνα πλάσματα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει πτηνά να κάνουν κόλπα, να μιμούνται τον ανθρώπινο λόγο, ακόμα και να λύνουν γρίφους. Τα πτηνά είναι επίσης κοινωνικά ζώα τα οποία επιθυμούν την αλληλεπίδραση και την προσοχή από τους ιδιοκτήτες τους. Αν τους δοθεί η απαραίτητη προσοχή μπορούν αν αναπτύξουν ισχυρούς δεσμούς με την ανθρώπινη παρέα τους.

3) Είναι μοναδικές προσωπικότητες

Κάθε είδος πτηνού έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα, πράγμα που καθιστά ευκολότερη την επιλογή ανάλογα με την δική σας προσωπικότητα και τρόπο ζωής. Κάποια πτηνά είναι εκδηλωτικά και ανήσυχα και άλλα περισσότερο συνεσταλμένα. Με τόσα διαφορετικά είδη, σίγουρα μπορείτε να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

4) Είναι όμορφα και πολύχρωμα

Τα πτηνά είναι από τα πιο όμορφα και πολύχρωμα ζώα στον πλανήτη, και μπορούν κατ’ επέκταση να προσθέσουν χρώμα και ζωντάνια σε κάθε σπίτι.

5) Κάνουν καλό στην πνευματική υγεία

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αλληλεπίδραση με τα κατοικίδια μπορεί να μειώσει το στρες, το άγχος και την κατάθλιψη, και τα πτηνά δεν αποτελούν εξαίρεση. Αρκεί μόνο η παρακολούθηση ενός πτηνού να παίζει ή να κελαηδά, για να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης.