Η οδοντιατρική φροντίδα σκύλων—είναι ένας σημαντικός τομέας φροντίδας των κατοικίδιων ζώων. Εάν ο σκύλος σας είναι μια ράτσα που είναι επιρρεπής σε οδοντικές ασθένειες (λαγωνικά και κάθε μικρόσωμος σκύλος) ή αν είχε πολλά προβλήματα οδοντικής υγείας στο παρελθόν, είναι σημαντικό να προσφέρετε  οδοντιατρική φροντίδα και στο σπίτι εκτός από τους τακτικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς στο κτηνιατρείο.

Εδώ είναι οι καλύτεροι τρόποι για να διατηρήσετε τα δόντια και το στόμα του σκύλου σας όσο το δυνατόν πιο καθαρά και να εξαλείψετε την κακοσμία του στόματος.

Βουρτσίστε τα δόντια του σκύλου σας με οδοντόκρεμα για σκύλους
Μερικοί σκύλοι απολαμβάνουν πραγματικά το βούρτσισμα των δοντιών τους επειδή η οδοντόκρεμα σκύλου συνήθως αρωματίζεται για να ταιριάζει στη γεύση ενός σκύλου. Το κοτόπουλο, το μοσχάρι και το φυστικοβούτυρο είναι οι πιο δημοφιλείς γεύσεις.

Ρωτήστε τον κτηνίατρό σας σχετικά με τα συνταγογραφούμενα οδοντιατρικά τρόφιμα
Για σκύλους που αντιτίθενται στις άλλες επιλογές ή είναι πολύ επιρρεπείς σε περιοδοντική νόσο, μερικές εταιρείες τροφών για σκύλους παράγουν συνταγογραφούμενες οδοντιατρικές τροφές που έχουν κλινικά αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση της οδοντικής νόσου.

Δώστε στο σκύλο σας οδοντιατρικές λιχουδιές
Όταν επιλέγετε οδοντιατρικές λιχουδιές ή μασήματα για τον σκύλο σας, βεβαιωθείτε ότι έχουν τη σφραγίδα αποδοχής του Συμβουλίου Κτηνιατρικής Στοματικής Υγείας στη συσκευασία, καθώς αυτή η σφραγίδα υποδεικνύει ότι αυτά τα προϊόντα βοηθούν στον έλεγχο της συσσώρευσης πέτρας.

Πάρτε το σκύλο σας για τακτικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς
Ανεξάρτητα από το πόση οδοντιατρική φροντίδα στο σπίτι παρέχετε στον σκύλο σας, η πέτρα θα εξακολουθεί να συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου στα δόντια του σκύλου σας, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα δόντια μας. Μπορεί να βουρτσίζουμε τα δόντια μας καθημερινά, αλλά χρειαζόμαστε έναν οδοντίατρο για να καθαρίζει τα δόντια μας περιοδικά. Το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά!