Ο λόγος που σας ξυπνάει πολύ νωρίτερα από την ώρα που είχατε σκοπό να ξυπνήσετε, μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς μπορείτε να τη σταματήσετε από το να το κάνει.

Παρακάτω θα βρείτε τρείς λόγους για τους οποίους η γάτας σας μπορεί να σας ξυπνάει νωρίς το πρωί, καθώς και πως μπορείτε να το σταματήσετε.

  1. Πεινάει

Αυτός είναι σίγουρα ένας από τους πιο συχνούς λόγους. Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνει κάποιος ενώ είναι αγουροξυπνημένος, είναι να βάλει φαγητό στη γάτα του. Αυτό είναι σαν να επιβραβεύει την συμπεριφορά της γάτας και αυξάνει τις πιθανότητες να το επαναλάβει.

Προσπαθήστε να τρέφεται επαρκώς κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ένα γεύμα ή μια λιχουδιά πριν κοιμηθείτε είναι επίσης μια καλή ιδέα.

Αν συνήθως ταΐζετε τη γάτα σας το πρωί, θα πρέπει να είστε σίγουροι ότι η γάτα σας δεν συνδέει το πρωινό σας ξύπνημα με την ώρα του φαγητού της. Αφήστε ένα χρονικό διάστημα από τότε που θα σηκωθείτε από το κρεβάτι μέχρι τη στιγμή που θα ταΐσετε τη γάτα σας.

  1. Δεν έχει ρουτίνα

Οι γάτες αγαπούν το να είναι όλα προβλέψιμα. Η ρουτίνα συνδέεται με χαμηλότερα επίπεδα στρες στις γάτες.

Για να διατηρήσετε μια ρουτίνα για τη γάτα σας, τοποθετείστε τα γεύματα, το παιχνίδι και όποια άλλη δραστηριότητά τους, περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Επίσης, αν κάτι αλλάξει στο περιβάλλον, για παράδειγμα πάτε διακοπές ή μετακινήσετε έπιπλα, η γάτα σας μπορεί να εμφανίσει την συμπεριφορά του να σας ξυπνάει νωρίς το πρωί.

Προσπαθήστε να τηρήσετε μια ρουτίνα και η γάτα σας θα προσαρμοστεί σε αυτή.

  1. Δεν καταναλώνει την ενέργειά της μέσα στην ημέρα

Οι γάτες αγαπούν τον ύπνο, αλλά αγαπούν και το παιχνίδι και την κίνηση.

Είναι σημαντικό να τους δίνετε πρόσβαση σε διαφορετικά παιχνίδια και σε χώρους μέσα στο σπίτι, ειδικά αν λείπετε πολλές ώρες από αυτό.

Όταν είστε σπίτι μπορείτε να παίζετε μαζί της ένα παιχνίδι που θα σκεφτείτε, όπως το κυνηγητό. Οι γάτες βαριούνται εύκολα, όποτε θα πρέπει να έχετε ποικιλία στο παιχνίδι σας. Τέλος, μην παίζεται μαζί της για κάποιο χρονικό διάστημα πριν πάτε για ύπνο.

Προσπαθήσατε τα παραπάνω και ακόμα η γάτα σας σας ξυπνάει νωρίς το πρωί;

Η συμπεριφορά της μπορεί ακόμα και να χειροτερέψει όσο προσαρμόζεται στις αλλαγές που εφαρμόζετε. Το κλειδί είναι να αγνοείτε τη συμπεριφορά της το βράδυ ή νωρίς το πρωί. Αν σας ξυπνάει προσπαθήστε να μη σηκώνεστε και να μην αλληλεπιδράτε μαζί της.